Marti, 20 Martie 2018
Categorii:

Năzdrăvăniile Olguţei Vasilescu. Partea a II a

Primăria Craiova construieşte cu 20 de milioane de euro un parc acvatic de lux, pentru parveniţii şi fufele din oraş...

  Primăriţa Craiovei, Olguţa Vasilescu - o social democrată exemplară, onestă şi cu venituri decente, desigur - pare că vrea cu tot dinadinsul să-i provoace pe procurorii DNA la un dineu cu zăngănit de cătuşe pe post de aperitiv. Numai aşa se explică faptul că de vreo 3 luni încoace nu e comunicat de presă emis de cancelaria primăriţei care să nu cuprindă informaţii ce te duc mai degrabă cu gândul la corupţie decât că bărbata îşi face treaba în folosul urbei! Din două, una: ori suntem noi paranoici şi vedem răul acolo unde e defapt doar miere şi  fapte bune spre binele cetăţeanului, ori la Craiova a început jaful organizat - că deh, au trecut alegerile parlamentare - motiv pentru care ar cam fi vremea ca autorităţile de control să facă o vizită prin actele de acolo. Dacă e prima sau a doua variantă, rămâne să ne lămurim în anii care i-au mai rămas din mandat primăriţei.

  Ultima realizare a administraţiei din Craiova în materie de “activităţi cu semne de întrebare” este investiţia “Craiova Water Park” , un proiect ce are ca scop amenajarea în parcul Tineretului din Bănie a unui complex de piscine, ştranduri şi terase, în suprafaţă totală de cca 15 000 metri pătraţi. Costul investiţiei depăşeşte la prima strigare 20 de milioane de euro, din care mai mult de jumătate vor fi cheltuiţi din bugetul local. Dacă şi investiţia asta va urma calea “firească” a dublării de preţ, pe parcurs, aşa cum se întâmplă cu majoritatea investiţiilor publice în România, rămâne de văzut. 

  Chiar şi aşa, însă, costul investiţiei este de departe exagerat! Trecem peste faptul că acelaşi proiect - dar cu costuri de 10 milioane de euro - a fost propus în urmă cu 2 ani de fostul primar, Antonie Solomon şi blocat de consilierii PSD Craiova pe motiv că “e scump şi total inutil, bree!”. Trecem şi peste faptul că, prin comparaţie, parcul acvatic de la Mamaia - mai mare şi mai bine dotat ca cel care va fi construit la Craiova - a costat puţin peste 11 milioane de euro, din care 2 milioane terenul. (Craiova Water Park va fi construit pe domeniul public, deci în acest caz nici măcar terenul nu poate fi luat în calcul la costuri).

  Ceea ce intrigă însă este utilitatea reală a acestei investiţii: nu zice nimeni că nu e nevoie şi de spaţii de agrement şi e normal ca locuitorii Craiovei să aibă unde se scălda. Dar nu facem bre lux, când lumea moare de foame! Dăm în scris că majoritatea cetăţenilor din Craiova - care muncesc ca robii pe salariu minim şi nici întreţinerea nu şi-o pot plăti - nu îşi vor permite niciodată să se scalde în piscinele alea, la ce preţuri vor fi acolo!

  În plus, ăla va deveni instantaneu locul de promenadă al interlopilor şi al tuturor parveniţilor din Craiova, exaltaţi că vor avea încă un ring unde să “se bată” între ei în merţane, gagici şi să-i sfideze pe “luzării care muncesc” cu bogăţia lor. Că asta e mentalitatea reală din România, oricât ar încerca alţii să o dea cotită. Cu cât va fi mai scump un suc la terasele de acolo cu atât mai bine pentru ei! Pentru ce să se aventureze acolo o fată serioasă? Pentru a fi fluierată şi ciupită de fund de cocalari sau dimpotrivă, să fie umilită că e îmbrăcată într-un costum de baie ieftin? 

  Madam primăriţo, cu 20 de milioane puteai face la Craiova 1000 de garsoniere noi! Într-un oraş în care 2000 de familii tinere, cu copii nu au o casă a lor, să faci de banii ăştia la jumătate dintre ei locuinţe sociale era cu ade-vărat ceva bun! Şi, din cca 100 000 de euro, lu-nar, bani care-i puteai scoate din chirii, dau în scris că într-un an construiai 5 ştranduri în oraş, unde venea şi bogatul, dar şi săracul. Ăsta da, era un proiect demn de un primar “model” şi un “social democrat convins”, aşa cum te pretinzi matale! Statuie îţi făcea lumea în oraş!

Mihai CovitaComentarii


Nu exista comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu:
 

O dilemă istorică...
Reputatul semantolog, Răzvan Drăgoi, ne lămureşte irefutabil de ce un crocodil e întotdeauna de preferat unei femei!

citeste mai mult

NEWSLETTER


Adresa de email
RSS