Marti, 20 Martie 2018
Categorii:

Cum ar spune colegii de la Gândul: ŞOC! A început războiul cu bulgarii!

Poliţiştii de frontieră din Bechet au confiscat bunuri de contrabandă în valoare de peste 50 de miliarde de lei vechi! E oficial! :)

  Poliţiştii de frontieră din Bechet au pus mâna pe un tir plin ochi cu articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte contrafăcute, a căror valoare pe piaţă depăşeşte 1,2 milioane de euro!  

  Iată cum descriu poliţiştii filmul faptelor în comunicatul de presă remis mass-mediei pe acest subiect: “în seara zilei de 12 septembrie anul curent la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion, doi bulgari: Borisov M., în vârstă de 43 ani şi Hristozov B., de 36 ani. Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra autovehiculului, lucrătorii noştri au descoperit în semiremorca autovehiculului cantitatea de 477 colete ce conţineau articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală (contrafaceri ale mărcilor de prestigiu, adică)...

  În următoarele zile, la sediul Direcţiei Regionale a Vămilor Craiova a avut loc inventarierea coletelor de către echipe formate din poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Bechet şi lucrători vamali. La finalizarea inventarierii a rezultat un număr de 33.026 articole îmbrăcăminte şi 1.038 articole încălţăminte, în valoare totală de aproximativ 5.854.720 lei dacă ar fi fost originale, care au fost ridicate în vederea expertizării şi distrugerii, conform legii. Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor bulgari dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă similară şi care îl pre-judiciază pe titularul mărcii înregistrate.”...    

  Surse neoficiale, dar mai credibile, descriu daravela astfel: cică odată ajunşi pe pământ românesc, bulgarii ar fi fost întrebaţi -  prin limbajul semnelor, evident, că la câte microfoane sunt montate de procurori prin vămi nu se mai poate altfel - dacă n-au cumva prin buzunare vreun pachet-două de ţigări, da’ din alea pline ochi cu euroi, cum e tradiţia. “Daa” au spus bulgarii, tot prin semne, evident, adică prin mişcarea capului de la stânga la dreapta şi invers, aşa cum e obiceiul la ei; “aaa, deci nu? Mama voastră de contrabandiştii, pe ei băieţi” ar fi reacţionat ai noştri, traducând pur româneşte semnul bulgarilor! Şi au tăbărât bărbăteşte pe bieţii oameni.

  Post Scriptum: în urma acestei grave confuzii, Poliţia de Frontieră Bechet a decis în unanimitate să-şi trimită urgent toţi angajaţii la un curs de învăţare a semnelor şi obiceiurilor de prin alte ţări. Că nu dă bine la imagine să zică străinii că avem poliţişti de frontieră inculţi.

Diana Nistor

 Comentarii


Nu exista comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu:
 

O dilemă istorică...
Reputatul semantolog, Răzvan Drăgoi, ne lămureşte irefutabil de ce un crocodil e întotdeauna de preferat unei femei!

citeste mai mult

NEWSLETTER


Adresa de email
RSS